Biografie

Over Loredana

Van kinderdroom tot popartiest…

Van jongs af aan was Loredana gepassioneerd door muziek. Deze passie bracht haar ertoe om deel te nemen aan zangwedstrijden en zelfs op zestienjarige leeftijd een eerste platencontract te tekenen. In 2008 kreeg ze de kans om samen te werken met DJ-producer Pat Krimson. Dit was het begin van haar professionele carrière in de muziekindustrie. Loredana is al 14 jaar de frontzangeres van 2 Fabiola (een bekende dansformatie). Ze wordt omschreven als een van de toppers van Vlaanderen. Haar eerste Nederlandstalige singles waren stuk voor stuk top 10-hits in de Vlaamse Ultra-Top. (bijv. Ochtendzon & Dichterbij). Met haar release ‘On my mind’ uit 2021, een samenwerking met pianist Daniel Verstappen, koos Loredana opnieuw voor een Engelstalig repertoire. De Italiaanse roodharige omschrijft haar stijl als “Electro Glamour Pop”.

2022 werd een druk en fantastisch jaar met verschillende nieuwe releases en optredens in veel tv-shows. Loredana verraste vriend en vijand toen ze week na week optrad als ‘Ridder’ (Knight) in de zeer populaire ‘The Masked Singer’-show, en haalde zelfs de finale, waar ze als een zeer goede tweede eindigde. In het voorjaar speelde Loredana ook mee in het VTM-programma ‘Liefde Voor Muziek’, samen met haar partner en manager Pat Krimson. ‘When the lights go down’ was een regelrechte hit op alle landelijke radiostations. Haar solosingle ‘Dreamers’ en de 2Fabiola zomerrelease ‘Call my name’ kregen allebei veel airplay. Op tournee met 2Fabiola en als Loredana solo werd 2022 zeer druk, met optredens in Vlaanderen en in het buitenland.

26 oktober 2022, Loredana maakt haar debuut op het grote scherm als de jeugdfilm ‘REWIND’ uitkomt, met in de hoofdrol de bekende You-Tubers CEMI. Bovendien zal in deze film een ​​remix van ‘Dreamers’ als soundtrack gebruikt worden. In november 2022 zal Loredana 12 weken op rij optreden in de populaire ochtendshow van JOE, met 12 internationale hits. En voor het einde van het jaar treedt ze op tijdens het Radio-2 Rat-pack concert met de VRT Bigband in Antwerpen.

2023 begint ijzersterk, want Loredana is één van de 7 finalisten voor Eurosong 2023 in België.
De laatste tv-show is op 14 januari en dan weten we of Loredana België gaat presenteren op het internationale Eurovisiesongfestival Festival in Liverpool.
Loredana heeft ook een nieuw platencontract getekend bij N.E.W.S. en zal in januari 2023 2 nieuwe nummers uitbrengen. ‘You Lift Me Up’ & ‘Dream in Colours’ zijn beide ijzersterke radio popsongs en zullen gepresenteerd worden tijdens Eurosong 2023.

The Loredana story continues….

Delen:
Loredana © Made with love by DirtyHippos - Privacy Policy