‘Ridder’ wordt tweede in ‘The Masked Singer’: “Na operaties moest ik hard werken om terug te keren”

loredana-mask

Loredana De Amicis (34) had keihard gewerkt om haar Limburgse klanken te verstoppen, maar toch herkenden familie en fans de zangeres van 2 Fabiola vanaf de eerste noot. “En je dan nog maandenlang van de domme houden, was best een uitdaging”, zegt de zangeres lachend.

Het was een spannende strijd, maar in de finale moest Ridder nipt de duimen leggen tegen Miss Poes, ofwel Camille Dhont. Week na week had ze de kijkers en de speurders weggeblazen met haar stem en performance.

Verliefd

Toen Loredana hoorde dat ze Ridder zou worden, vreesde ze een mannelijk en grijs pak. “Maar zodra ik dat kostuum zag, was ik verliefd op die gouden accenten. Eens ik dat masker op had, zag ik amper iets. Het was pikdonker en ik had amper dieptezicht. Op den duur begon ik te zweten. Het publiek zag ik niet, de jury uitsluitend als silhouet.”

In de tips werd gesproken over opofferingen. “Dat verwijst naar mijn gezondheidsproblemen (een gezwel aan een lymfeklier in haar hals werd operatief verwijderd, red.). Ik werd in 2020 geopereerd, vorig jaar nog eens. Ik moest geregeld naar de osteopaat. Performen is topsport en ik moest hard werken om er weer te staan.” En of ze er stond.

Bron artikel: GVA

ridder-maskedsinger
Delen:
Loredana © Made with love by DirtyHippos - Privacy Policy